המדריך המלא לנהג החדש: כל מה שצריך לדעת על רכב, נהיגה ובטיחות

סוגי ביטוח

בשעה טובה עברתם את מבחן התיאוריה, סיימתם את שיעורי הנהיגה ועברתם גם את המבחן המעשי לנהיגה, וכעת אתם נהגים מן המניין בישראל. נשמע שכל מה שיש לעשות עכשיו זה להיכנס לרכב ולנהוג נכון? האמת היא שכאשר אנחנו מדברים על נהיגה, דבר שיכול להיות בהחלט מסוכן כאשר לא עושים אותו נכון, חייבים להקפיד על הכללים ולאפשר לעצמנו כמה שיותר מקדמי ביטחון. מה זה אומר לגבי נהגים צעירים? ובכן, אין ספק שזה תחום שהוא מורכב הרבה יותר ושיש להקפיד על כללים רבים יותר. אם אתם נהגים חדשים בעצמכם או שאתם לקראת הוצאת רישיון שלאחר קבלתו תהיו נהגים צעירים, הנה כמה דברים שחשוב לדעת ולהפנים.

תקופת הליווי

לפני שנדבר על נושא המלווה, נזכיר שאם אתם בטוחים מי נדרש לכך ואיך עושים זאת, תוכלו להיכנס ולקרוא שאלות ותשובות בנושא מלווה לנהג חדש באתר הרלב"ד. כיום תקופת הליווי לנהגים חדשים היא חצי שנה. בשלושת החודשים הראשונים יש לנהוג עם מלווה בכל שעות היום ולאחר מכן חובה לנסוע עם מלווה רק בשעות הלילה ולאחר רדת החושך. לא מעט נהגים חדשים מתלוננים על התקופה הזו וכבר רוצים לנסוע בעצמם למקומות שונים באופן עצמאי, אבל חשוב להבין שמדובר באחד הדברים החשובים ביותר עבור נהגים. כאשר אתם נוהגים ולצדכם נהג מנוסה, אתם יכולים לקבל ממנו טיפים רבים, להימנע מכניסה מראש למצבים מסוכנים ולומדים איך להתמודד עם מצבים בנהיגה שלאו דווקא יצא לכם להכיר לעומק כתלמידים. על כן, חשוב מאד שהמלווה יהיה נהג מנוסה ולא אדם שיושב לידכם על מנת לצאת מידי החובה. אם המלווה נרדם או שדעתו מוסחת, זה ממש בסדר אם תעירו לו בעצמכם.

ביטוח

זכרו מראש כי ביטוח לנהגים חדשים עולה באופן משמעותי יותר מסוגי ביטוח אחרים לנהגים ותיקים, שכן מבחינה סטטיסטית, אלו הם נהגים שנוטים להיות מעורבים הרבה יותר בתאונות. מה עושים? התשובה היא שאין הרבה מדי מה לעשות ואתם חייבים ביטוח בשביל לנהוג כשאתם צריכים לזכור תמיד שהמחירים לא ירדו אם לא תצברו ותק בנהיגה ללא תאונות ובעצם ללא הפעלה של הביטוח. מה שכן אפשר לעשות זה לרכוש ביטוח המאפשר לשלם אך ורק על שעות הנהיגה ובכך למעשה ניתן לחסוך כמה שקלים בתהליך.

מה לעשות במקרה של תאונה?

ראשית כל ודאו שאתם כמו שאר המעורבים בתאונה בריאים ושלמים. אם אתם מזהים פצועים או אנשים הזקוקים לסיוע כלשהו הגישו להם אותו באופן מיידי. לאחר שבדקתם את הדבר החשוב הזה וראיתם שאכן הכל בסדר, בדקו אם כלי הרכב לא מפריעים לתנועה ובמידה וניתן הזיזו אותם הצידה. כעת יש להחליף פרטים ביניכם על מנת שתוכלו להפעיל את חברת הביטוח. במידת הצורך כמובן הזמינו כוחות משטרה או כוחות של מגן דוד אדום.

הימנעות מעבירות תנועה

עבירות תנועה זה משהו שאתם צריכים להימנע ממנו באופן כללי כל החיים, אבל אתם כן צריכים לדעת שאם תתפסו בעת ביצוע עבירת תנועה כנהגים חדשים, העונשים יכולים להיות חמורים הרבה יותר מאילו שיקבלו נהגים ותיקים. כך למשל שימוש בנייד בזמן הנהיגה שמתבצע על ידי נהג ותיק יגרור קנס כספי ונקודות, אך בתור נהגים צעירים אתם מסתכנים בשלילה כמעט באופן אוטומטי.

הקפידו למלא אחר חוקי התנועה ולנצל את תקופת הליווי שלכם כדי ללמוד ולצבור ניסיון. הימנעו ככל האפשר ממפגשים לא נעימים עם משטרת ישראל, שמפעילה אמצעים מתקדמים כדי לאתר נהגים שעוברים על החוק. זכרו שנהיגה נכונה תהווה את ההבדל בין חיים וממות. סעו בזהירות!

נגישות