נהיגה בנעלי עקב: הדגשים שיש לשים לב אליהם

אם אתן אוהבות להרגיש על הגובה ויש לכן במלתחה נעלי סטילטו או פלטפורמה, אם נעלי עקב גורמים לכן להרגיש ביטחון כשאתן יוצאות מהבית – ודאי תרצו לדעת שמאחורי ההגה נעלי עקב יכולים להוות אתגר ואפילו סיכון. זה לא אומר לוותר לגמרי על נעלי עקב בזמן נהיגה, אלא נדרשת התייחסות מיוחדת כשעולים איתם על ההגה. אז איך משלבים בין האופנה הפרטית שלכן לבין בטיחות על ההגה? במאמר הבא תמצאו את כל הדגשים לנהיגה בטוחה על עקבים.

הבנת האתגר

לפני שנפרט את כל הדגשים ואמצעי הזהירות, בואו נבין מדוע נעלי עקב מסוכנים בזמן נהיגה. עקבים גבוהים עשויים להגביל את טווח התנועה של כף הרגל ולהקשות על מעבר בין דוושת הגז לדוושת הברקס והן גם עשויות להקשות על הפעלת הלחץ המדויק כדי לבלום. סכנה נוספת, בגלל התוספת של אורך העקב בנעל יש אפשרות שהנעל תיתפס מתחת לדוושה או השטיח. הבנת התרחישים האלו כבר מגבירה מודעות לגבי הסכנות, וכעת נראה כיצד נתן למזער אותן.

בחירת העקב הנכון

לא כל העקבים הגבוהים שווים, יש עקבים בטוחים יותר ויש פחות. מה חשוב להבין כשבוחרים נעליים לפני שעולים על הכביש:

  • הרוחב חשוב: העדיפו נעליים שהעקבים בהן רחבים ולא דקיקים כמו סטילטו. עקב רחב מאפשר תמיכה טובה יותר לכף הרגל ויפחית את הסיכון שעקב הנעל ייתפס בשטיח.
  • גובה עקב: למרות שזה עשוי להיות מפתה לנעול את נעלי העקב הגבוהות, העדיפו גובה עקב מתון כיוון שהוא בטוח יותר לנהיגה – עקב בגובה בינוני מספק בסיס יציב יותר ויאפשר לכן שליטה טובה יותר בדוושות.

התאימו את תנוחת הישיבה שלכם

גם תנוחת הישיבה שלכן ברכב יכולה לעשות הבדל משמעותי:

  • מרחק מהדוושות: ודאו שאתן קרובות מספיק לדוושות כדי להפעיל את הלחץ הנדרש, במיוחד על הבלם, אך לא קרוב עד כדי כך שהברכיים יהיו כפופות בזווית חדה. תנוחה בזווית ברכיים נכונה מספקת לכן גם שליטה וגם נוחות.
  • גובה המושב: לא רק עבור ילדים ופעוטות קיימים נהלי בטיחות רכב, גם למבוגרים יש מה לעשות כדי לשפר את הישיבה כך שתהיה בטיחותית יותר. כוונו את גובה המושב שלכן כך שתהיה לכן תצוגה ברורה של המסכים ברכב ושל הכביש בטווח רחב, והבטיחו שכפות הרגליים עדיין ינוחו בנוחות על הדוושות.

מעבר בין הדוושות

כאשר אתן נוהגות עם נעל עקב, העדיפו להטות את כף הרגל מצד לצד בין הדוושות ולא להרים את הרגל במעבר ביניהן. תנועה כזו על ציר כף הרגל ממזער את התנועה של העקב, מבטיח מעברים חלקים בין הדוושות ומקטין את הסיכויים שהעקב ייתפס בשטיח.

 

שקלו חלופות זמניות

אם צפויה לכן נהיגה ממושכת, או נהיגה במסלול חדש ולא מוכר, העדיפו להעביר את שלב הנסיעה עם נעליים בטוחות יותר כגון נעלי סניקרס לנשים המבטיחות שליטה ונוחות בנהיגה, ולנעול בחזרה את נעלי העקב אחרי שתגיעו ליעד.

הפסקות קבועות בנסיעות ארוכות

בזמן נסיעות ארוכות הקפידו לקחת הפסקות קבועות במהלך ההנהיגה, על מנת לנוח, להיטען מהנשנושים שהבאתן כצידה לדרך, להתמתח וגם לבדוק אם העקבים שלכן גורמים לאיזו שהיא אי נוחות בכף הרגל, או אם נוצרת תחושת כאב באזור.

שמירה על ניקיון הרכב

במקרה הזה, שמירה על רצפת רכב נקייה היא לא רק אסתטית, היא חלק מהבטיחות שלכן. ודאו שהרצפה של צד הנהג נקייה מלכלוכים, חלקי בד רופפים או שטיח שלא יושב טוב במקום. כל אלמנט כזה עשוי להפוך למכשול ולגרום למגבלת תנועה של כף הרגל. ניקוי קבוע של אזור הנהג הוא חיוני לבטיחותכן.

שימו לב למצב הנעל

גם אם בחרתן בנעל עקב בטיחותית עם עקב נמוך ורחב, וודאו לפני היציאה את מצב הנעל והסוליה. סוליה שחוקה שאינה מהודקת לנעל יכולה להחליק מהדוושה או לכלוא את הדוושה ברווח הנוצר בין העקב לנעל.

סמכו על האינסטינקטים שלכן

למרות כל מה שנכתב במאמר, בסופו של דבר החשוב ביותר הוא שתהיו קשובות לתחושות ולאינסטינקטים שלכן. אם אתן חשות אי נוחות בכף הרגל, מרגישות שטווח התנועה מעט מוגבל, אם זווית הישיבה לא נוחה לכן ועוד, עצרו את הנהיגה, שפרו עמדות ונקו לכלוכים ובמידת הצורך החליפו את הנעל לאחת בטוחה יותר. זכרו כי בתוך הרכב אף אחד לא רואה אתכן, והבטיחות תמיד צריכה להיות בראש סדר העדיפויות שלכן.

לסיכום

נעלי עקב הן אביזר אופנתי נפוץ ובשימוש יומיומי נרחב. לא ניתן למנוע לחלוטין נהיגה עם עקבים אבל מודעות לסכנה ולאמצעים שלכן להיזהר ממנה יפחיתו משמעותית את הסיכונים. זכרו כי הבטיחות שלכן על הכביש קודמת להכול, הקשיבו לגוף, שימו לב לתחושות באזור כפות הרגליים, שמרו על משטחים חלקים ללא מכשולים באזור הדוושות והקפידו על עקבים מתאימים בלבד. כל אלו הם המפתח לשמירה על נהיגה בטוחה מבלי לוותר על הצורך האופנתי שלכן להרגיש על הגובה.

 

נגישות