נכנסו ברכב שלכם? כך תמזערו נזקים!

ניתן להאשים את הכביש, את מזג האוויר, את התשתיות, את שר התחבורה ואת המכשיר הנייד, אך בשורה התחתונה לעשות תאונה עם הרכב זה כלל לא נעים ואם אתם אלו שנכנסו בהם יש לדעת כיצד להתנהל, כי גם אם אתם לא הצד שאשם, עדיין אתם צרכים לבצע כמה מהלכים, ולו בכדי לדאוג לאינטרסים שלכם ולמנוע נזקים משלימים. במה מדובר? עקבו אחר הטיפים הבאים:

תיעוד והמחאה דחויה

ישר לאחר שמחליפים פרטים עם הנהג הפוגע, יש לתעד עם המכשיר הנייד את מצב הרכב ולהיעזר בשמאי בכדי לאמוד את עלות הנזק. לאחר מכן יש להפנות את הרכב למוסך, כאשר בנקודה זו מוטב להעניק לשני הגורמים (למוסך ולשמאי) המחאה דחויה (כמה שיותר דחויה כך יותר טוב), וזאת כי הרבה פעמים הצד הפוגע אינו מעוניין להפעיל את הפוליסה אלא מעדיף לשאת בעלויות בעצמו, מצב שעשוי לעכב את קבלת התשלום. כמו כן, גם אם הביטוח כן נושא בתשלום, הרי שגם אז התשלום עשוי להתעכב עד כ30 יום.

פיצוי עבור נזק כפול

מה קורה אם חברת הביטוח של הצד הפוגע מסרבת לשאת בעלויות? במקרה מעין זה ניתן להפעיל את הביטוח האישי, אך יש לפנות אל חברת הביטוח לא יאוחר משלושה ימים מיום התאונה, כאשר בנקודה זו נדרשים לשלם השתתפות עצמית. האם בכך תמו הדברים? אבנר הייזלר מסביר שכלל לא, אלא לאחר שחברת הביטוח נכנסה לפעולה ניתן לפנות שוב אל חברת הביטוח של הצד הפוגע ולדרוש ממנה פיצוי עבור נזק כפול: הן עבור תשלום השתתפות עצמית והן עבור הפגיעה שנוצרה בהנחה שלפני כן ניתנה – בגין היעדר תביעות.

בחירת פוליסה בהתאם לנסיבות

גם אם התאונה קרתה בגין צד שלישי, ייתכן ששווה לנהג שרכבו נפגע לפנות ראשית כל לחברת הביטוח שלו האומנם? אבנר הייזלר מסביר שלעיתים לנהג הפוגע כלל אין ביטוח צד ג' ואף ייתכן שיתעורר הצורך לחכות זמן ממושך עד שחברת הביטוח של הצד הפוגע תיכנס לפעולה, זמן שחבל לחכות – כך אומר אבנר הייזלר. כמו כן, ייתכן שחברת הביטוח תתנער מאחריות, ולו כי מדובר במקרה שקשה לקבוע לגביו מי היה האשם.

פרטים בבקשה

אם נחזור לנקודת ההתחלה, נחדד אלו פרטים נדרשים לקחת, וזאת כי כשמצויים בחרדה ובתחושת כעס, לא תמיד חושבים כהלכה, ועל כן מוטב להכיר את הפרוצדורה כבר עתה, מתוך תקווה שלעולם לא תצטרכו להשתמש בה. ובכן יש לקחת שם מלא, מספר ת"ז, מספר טלפון, מספר רישוי של הרכב וכמובן שיש לקחת פרטים של חברת הביטוח, כאשר פה חובה לוודא שמדובר בפרטי חברת הביטוח שמעניקה ביטוח צד ג' או ביטוח מקיף (פרטי פוליסת חובה אינם רלוונטיים). כמו כן, אם מדובר בסוכן ביטוח, הרי שתיקחו את הפרטים שלו. מה עוד? אם ניתן, מוטב להוציא מהנהג הפוגע הצהרה שבה הוא לוקח אחריות על התאונה.

נגישות