מה עושים במקרה של תאונת דרכים?

תאונת דרכים היא לא דבר צפוי, כי הרי מדובר בתאונה שמתרחשת ברגע אחד, בשל טעות של נהג, תנאי ראות לקויים, כביש משובש ושלל סיבות שבגינן תאונות מסוג זה קורות.

ישראל היא אחת המדינות המדורגות במקומות הראשונים בעולם בכל הנוגע לתאונות דרכים – מה שמחייב אותנו הנהגים, לנהוג בצורה מחושבת יותר, סבלנית וכמובן: זהירה.

תאונת דרכים

אבל מה עושים במקרה של תאונות דרכים, הן במידה ואתם הפוגעים או הנפגעים? הנה הפעולות החשובות:

קריאה לעזרה

בראשית, במידה וישנם נפגעים בתאונת הדרכים, יש לחייג  101 למגן דוד אדום ולהזמין אמבולנס למקום, תוך הקשבה להוראות המוקדן. במקביל יש לדווח ישירות למשטרה אודות התאונה. במידה ויש נפגעים, חשוב לנסות לסייע רק על ידי ניסיונות להותיר את האדם הפגוע ערני ולהמתין לאמבולנס מבלי להזיז אותו או לגעת בו.

במידה ומדובר בתאונת אופנוע, חשוב לא להסיר את קסדתו של האופנוען הפגוע ולהמתין עד שכוחות ההצלה יגיעו לאזור. בנוסף, אין לנסות לגרור את האופנוע מהכביש אלא להמתין לכוחות החילוץ וההצלה שיעשו כן.

עמדו או שבו בשולי הכביש בלבד

שימו לב כי אתם או אנשים אחרים לא עומדים באמצע הכביש תוך שיש להקפיד לעמוד בשולי הכביש בלבד.

נסו להירגע

תאונת דרכים קשה או כזאת שמעורבים בה נפגעים, עלולה לגרום להיסטריה ולחץ. עם זאת נסו בכל זאת לנסות להירגע, לשתות מים ולהבין כיצד אתם פועלים על מנת לצמצם את הנזקים. בין היתר מומלץ ללבוש אפוד זוהר כדי שתוכלו להיות בולטים בכביש וכדי לצמצם תאונות ופגיעות נוספות.

אל תזיזו את כלי הרכב

אל תנסו להזיז את כלי הרכב במידה ומדובר בתאונה אשר יש בה נפגעים וזאת כדי שהמשטרה תוכל לבחון את התאונה ובכך להגיע למסקנות. עם זאת יש להציב שני משולשים זוהרים במקום התאונה לפחות 10 מטרים מאזור הרכבים על מנת להזהיר את שאר הנהגים במקום.

לאחר שכולם פונו וקיבלו טיפול, מומלץ להתקשר לחברת הביטוח ולהזמין את שירותי הגרירה כדי לפנות את הרכב מהמקום.

פינוי לקבל טיפול רפואי

כעת כשצוות ההצלה הגיע, חשוב שכל המעורבים בתאונה יגיעו לקבלת טיפול רפואי. טיפול רפואי לאחר תאונת דרכים חייב להיות מידי והוא כולל בדיקות כלליות, בדיקות מידת הכאב, בדיקה לזיהוי שברים, צילומי רנטגן (במידת הצורך) וכל בדיקה שיש לבצע על מנת להבין מה מידת הנזק.

בדיקות אלה ואחרות חשובות בטיפול שניתן לאחר תאונת דרכים. שימו לב שהיעדר בדיקות או אבחנה רפואית נכונה, יכולים להוביל לרשלנות רפואית ולהותיר את הנפגעים עם נזקים בלתי הפיכים.  במקרה של רשלנות רפואית והיעדר התייחסות לטענות הנפגעים בתאונה, יש לפנות לעורך דין מומחה בתחום.

בנוסף יש לשמור את כל המסמכים והקבלות שתקבלו לאחר הטיפול הרפואי על מנת שתוכלו להגיש אותם בשלבים מאוחרים יותר לחברת הביטוח.

קבלת פרטי המעורבים

נסו לקבל בזמן התאונה או לאחר קבלת הטיפול הרפואי את פרטי המעורבים בתאונה ולדלות כמה שיותר פרטים כמו: שם ושם משפחה, מספר טלפון, מספר רכב, כתובת, מספר תעודת זהות ועוד. כל אלה יסייעו לכם בתביעת הביטוח.

יש לזכור כי את התהליך יש לבצע רק מול חברת הביטוח ולא באופן פרטי מול נהג הרכב השני שעלול לנסות להחתים אתכם על הצהרות שונות ומשונות.

קבלת פרטים מעדים

במידה והיו עדים לתאונה, יש לקחת את הפרטים של העדים ולמסור אותם למשטרה על מנת שיוכלו למסור את עדותם. בד בבד מומלץ לנסות לתעד את הזירה במידה ואתם מסוגלים לעשות כן ולצלם את הזירה באמצעות הטלפון הנייד שברשותם או נייד של אדם אחר בזירה.

 

במקרים של תאונות דרכים, חשוב לפעול לפי ההנחיות ולנקוט בכל אמצעי הבטיחות האפשריים בכדי למנוע פגיעות נוספות או החמרה במצב הפצועים.

נגישות